Rockhistoria

.
Igår firade vi min styvmammas födelsedag. Mycket gott och trevligt som vanligt. Framåt midnatt for vi tillbaka i tiden och gammal musikutrustning dammades av och provspelades.
Några stenkakor gick runt på denna.


Svårt att se kanske men på denna platta finns inga mindre än Kiki Stenfelts (farmors) Hawaii-orkester. Mysigt och vackert.

När vi lyssnat på farmor var pappa tvungen att ta fram hennes instrument som finns väl bevarade hos dom.
Denna skönhet använde hon visst när hon spelade rock.


Pappa var i sitt esse när även farmors gitarr plockades fram. Vi rev av All Of Me och andra godbitar.


Farmor was in tha house!

5 thoughts on “Rockhistoria

 1. Hej Lisa!

  Jag är dotter till Jonne Persson, “den ende mannen i Kicki Stenfeldts orkester” och vi har just rensat ut min mammas lägenhet eftersom hon nu bor på ett äldreboende. Pappa dog tyvärr 1991 (bara 64 år gammal) men jag hittade massor av bilder från hans turnéliv med din farmor. Har du mycket foton själv? Om inte – kontakta mig så kan jag scanna in och mejla till dig om du vill.

  Hälsningar Camilla Ljungkvist (född Persson), Jönköping

    (Quote)

 2. Hej. Jag arbetar just nu på ett radioprogram om så kallade damorkestrar för Sveriges Radio P2 att sändas den 10 maj och upptäckte att Harriet Sjösten har spelat bas i denna orkester. jag är mycket intresserad av att få en pratstund om detta och gärna intervjua Kiki om det går eller er andra.Har ni kvar den gamla stenkakan med Kiki Stenfeldts Hawaii-orkester ? Finns det möjlighet att låna den för en överföring ? Med vänlig hälsning

  Ola

    (Quote)

 3. Hej Lisa!
  Min mormor Gunni Ljungberg spelade med Kicki stenfelds!
  Vore kul att lyssna till Skivan. Finns det möjlighet att ordna på något vis? Mormor lever och fyller snart 89 år.
  Mvh Jimmy håkansson

    (Quote)

 4. Jag såg tidigare i sommar en affisch i Kappelshamns Folkets Hus på Gotland där man annonserade att Kiki Stenfelts Hawaiiflickor och Margret Evelyn (direkt från Amerika, minsann!) skulle uppträdde den 10 oktober. Vilket år framgår dock inte av affischen.
  Jag är särskilt intresserad av ukulelens historia i Sverige. Av affischen och min googling verkar det dock inte som om det förekom någon ukulele i Kiki Stenfelts Hawaiiflickor. Du får väldigt gärna rätta mig om jag har fel.
  Jag undrar också om du, eller din far, möjligen har några uppgifter om (eller rent av bilder på) en annan hawaiiensamble. Närmare bestämt Hulakvartetten där bl a Thory Bernards spelade ett tag.

    (Quote)

 5. Hej Lisa!
  Jag har ett par reklamplanscher om Hawaiiflickorna om det skulle vara av intresse.
  Storleken är 84x63cm, tryckår 1951.
  Mvh Göran Magnusson

    (Quote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 + = 8

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>